5 Haziran 2019 Dünya Çevre Günü

Ey İnsanoğlu, dünya karasal alanlarının dörtte üçünü değiştirdin; suyu, havayı ve toprağı fena kirlettin, yakın gelecekte 1 milyon canlı türünün neslini sona erdireceksin. Tüm bu yaşam formlarına saygın yoksa kendini düşün, bilesin ki sıra sana geliyor. Kendini korumak için yine doğal kaynaklara muhtaçsın.

Tüm denizleri atık deposu yaptın, yediğin balıklarla o attığın plastikleri yiyorsun artık.

1972 yılında BM Çevre Konferansını topladın. “Çevreyi korumak kalkınmaya engel değil” dedin doğru da dedin. Dedin ama yapmadın. Toplantı tarihinden bu yana canlı türlerinin popülasyonlarında yüzde 60’lık bir düşüşe neden oldun.

Artık tören yapıp slogan atma devri bitmiştir. Dünyamızı korumak için uçurumdan önceki son virajdasın.

Yeşil Artvin Derneğinin 25 yıldır yaptığı örnek doğa koruma mücadelesinin aynen devam edeceğini 5 Haziran Dünya Çevre Günü vesilesiyle bir kez daha kamuoyu ile paylaşırız.

Kalkınmanın topluma yarar sağlamadığı, doğayı tahrip ettiği her kötü uygulamayı reddediyoruz.

Herkes kendi doğasını -hepimiz birlikte dünyayı- korumaya söz verdik.

Yeşil Artvin Derneği