Events page

Basın Açıklamasına Davet

• Place
  • Time 19.00

Sevgili Artvinliler Yeşil Artvin Derneği olarak İstanbul’da Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda saat 19.00’da yapılacak olan basın açıklamasına yoğun katılımınızı bekliyoruz. Yaşam için söz Artvin halkınındır.

Mayıs

• Place
  • Time

Kampanya dünya genelinde 131 ülkeden 335 sendikanın üyesi olduğu İnşaat ve Ağaç İşçileri Enternasyoneli (BWI) ile Türkiye’den Tarım Orman Hayvancılık ve Çevre Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası TARIM ORMAN-İŞ ve 20 yılı aşkın bir süredir Cerattepe’yi maden işletmelerinden ve diğer çevresel tehditlerden korumak için mücadele veren Yeşil Artvin Derneği’nin ortaklığında hazırlanmıştır.

Kampanyayı İmzala

Nisan

CERATTEPE'DE ÇEVRENİN VE HALKIN HAKLARI

• Place Artvin
  • Time 12.30-17.00

12.30 Açılış 13.00 Yöneten: Av. Ekrem Demiröz, Bursa Barosu Başkanı Konuşmacılar: ÇEVRENİN KORUNMASINDA YARGININ ROLÜ VE HANGİ YARGI Murat Arslan, Hakim, YARSAV Başkanı MADENCİLİĞİN HALK SAĞLIĞI ÜZERİNE ETKİLERİ Dr. Oya Otyıldız, İzmir Tabip Odası Çevre Komisyonu Üyesi ARTVİN-CERATTEPE: KENTSEL MADENCİLİK OLABİLİR Mİ? Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kurdoğlu, KTÜ Orman Fakültesi Yer: Ahmet Hamdi Tanpınar Sinema Salonu Düzenleyen: Yeşil Artvin Derneği - Artvin Barosu

Şubat

• Place Artvin
  • Time 11:00

25 Şub 2016 — Bizler Artvin halkının haklı taleplerini iletmek ve sayın Başbakana doğru bilgileri vermek üzere Ankara'ya geldik. Cerattepe ile ilgili ekolojik ve hukuksal durumu kendisine ve Sayın bakanlara anlattık. Sayın Başbakan bütün bu görüşmeler sonucunda maden şirketinin faaliyetlerinin yargısal sürecin sonuna kadar durdurulduğunu, bu süreç içerisinde ilgili bakanlıklar ve kendisinin bizlerle görüşmeye devam etmek istediğini ifade ederek bir toplantıya yetişmek üzere yaklaşık iki saat sonra aramızdan ayrıldı. Devam eden süreçte üç bakanla görüşmelerimizi sürdürerek talep ve isteklerimizi ilettik. Artvin halkının talebinin şehre yığılan güvenlik güçlerinin çekilmesi ve maden şirketinin Cerattepe'yi terk etmesi gerektiğini söyledik. Ancak bu taleplerimizle ilgili olumlu bir karar henüz alamadık. Ancak görüşmelerin devam edeceği söylendi. Artvin halkının haklı mücadelesi maden şirketi Cerrattepe'yi terk edene kadar devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Siz de kampanyayı paylaşın, Artvin'e desteği büyütün.

Kampanyayı İmzala