Yeşil Artvin Derneği’nden Kamuoyuna Duyuru

Bildiğiniz üzere;

19 Eylül 2016 tarihinde Rize İdare Mahkemesi’nde Cerattepe davasının duruşması yapılacaktır. Duruşma gününün yaklaşması ile birlikte maden şirketi ve işbirlikçilerinin kamuoyunu yanıltma, tehdit ve korkutma çabaları artmıştır. Bir hukuk devletinde yargılama ayrım gözetmeksizin bütün vatandaşlara açıktır. Türk Milleti adına karar veren mahkemelerin duruşmalarının da halka kapatılması yasal olarak mümkün değildir. Sadece davalara taraf olanların değil bütün ulusun duruşmalara katılma hakkı vardır. “Yargılamanın aleniyeti” ilkesinin gereği de budur. Bu nedenle maden şirketi ve işbirlikçilerinin oyununa gelmeyerek Artvin’deki ve bütün ülkedeki Artvinli  hemşehrilerimizi, çevre dostlarını  ve bütün vatandaşlarımızı 19 Eylül 2016 Saat 9.00’da Rize İdare Mahkemesi’nde duruşmayı izlemek üzere bekliyor, kamu yöneticilerini ve güvenlik güçlerini adil yargılama ve yargıya ulaşım hakkını temin etmek üzere göreve çağırıyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

YEŞİL ARTVİN DERNEĞİ