Yeşil Artvin Derneği’nden Sabah’ın çarpıtma haberine tepki

Sabah gazetesinde Cerattepe’de halkın madencilik faaliyetine karşı sürdürdüğü mücadeleyi hedef alan habere Yeşil Artvin derneği tepki gösterdi.

Sabah gazetesinde yayımlanan ve Cerattepe’de halkın madencilik faaliyetine karşı sürdürdüğü mücadeleyi hedef alan “Artvin’de Almanlar’ın parmağı ortaya çıktı” başlıklı habere Yeşil Artvin Derneği tepki gösterdi. Dernek Başkanı Neşe Karahan “Biz 25 yıldır hem bilimsel hem hukuki yollardan burada madencilik yapılamayacağını anlatmaya çalışıyoruz. Bu mücadele halkın yaşam mücadelesidir. Herhangi bir siyasi iradeyle bağımız yok” açıklamasında bulundu.

CERATTEPE DİRENİŞİ HALKIN YAŞAM MÜCADELESİDİR

Sabah gazetesinde yayımlanan “Almanlar’ın Cerattepe’de derneklerle iş birliği yaptığı kanıtlandı. Bağımsız ve çevreci olduğu iddia edilen Yeşil Artvin Derneğinin Almanya ile hem yazıştığı hem de toplantılar yaptığı ortaya çıktı” ifadelerinin yer aldığı haber Artvinlilerin tepkisine neden oldu. Sabah gazetesinde yayımlanan ithamlara yanıt veren Yeşil Artvinliler Derneği Başkanı Neşe Karahan gazetemize yaptığı değerlendirmede “Almanlarla da başka herhangi bir ülkeyle de işimiz yok. Bizim mücadelemiz Artvin halkının 25 yıldır süren, halkın bizzat sürdürdüğü yaşam mücadelesidir” diye konuştu.

Almanya’ya yazdıkları mektuplar olduğunu doğrulayan Karahan “Mehmet Cengiz Almanya’dan kredi istemişti. Biz de ilgili makamlara doğayı yok eden projeler için Mehmet Cengiz’e kredi verilmemesini talep ettik. Bunu da yaşamdan, çevreden yana tüm siyasi partiler, kitle örgütleri ve derneğimizin imzasıyla gönderdik” açıklamasında bulundu. “Aylar öncesinden yazdığımız mektup neden şimdi ortaya çıkarıldı?” diye soran Karahan Sabah gazetesinin Cerattepe halkının mücadelesini hedef aldığına dikkat çekerek “Ayak oyunlarıyla halkın mücadelesi hakkında kirli propaganda yapmaya çalışıyorlar” dedi.

TEKZİP YOLLAYACAĞIZ, BÖYLE GAZETECİLİK OLMAZ

Gazeteye tekzip yollayacaklarını ve haber hakkında yasal yollara başvuracaklarını belirten Karahan, Sabah gazetesinin daha önce de benzer haberler yaptığını hatırlatarak “Bu gazete hakkında daha önce açtığımız davalar var. Böyle gazetecilik olmaz” diye konuştu.

Cerattepe’de madencilik yapılmasına karşı halkın mücadelesinin 25 yıldır süren bir mücadele olduğunun altını çizen Karahan “Biz 25 yıldır burada madencilik yapılamayacağını hem hukuki hem de bilimsel yollarla anlatmaya çalışıyoruz. Bizim mücadelemiz yaşam mücadelesidir” dedi.

Cerattepe’de yapılmak istenen madencilik faaliyetine ilişkin hukuki mücadelenin sürdüğünü hatırlatan Karahan 19 Eylül’de Rize İdare Mahkemesinde görülecek dava için de Artvinliler başta olmak üzere tüm yaşam savunucularını davayı takip etmeye çağırdı. (Evrensel)